Mensen

Familyfix werkt samen met mediators afkomstig uit verschillende disciplines. Zij hebben allemaal ruime ervaring met conflicthantering en beschikken over psychologische en juridische kennis die zij inzetten bij het begeleiden van conflicten met een relationele oorsprong. Zij vullen zij elkaar aan en kunnen waar nodig als duo-mediators optreden. De mediators beschikken daarbij over een uitgebreid netwerk van specialisten, waaronder gerenommeerde familietherapeuten, kindercoaches en financiële experts, die zij tijdens de medation kunnen inzetten om partijen te helpen bij het bereiken van een optimale oplossing voor de vragen en of problemen die voorliggen.

Wilt u in contact komen met een mediator? Stuur een email naar FamilyFix of naar een van onze mediators.

Fred Schonewille

Fred Schonewille is partner in Schonewille & Schonewille Legal Mediation te Amsterdam en Rotterdam.

Fred is als mediator opgeleid door prof. Peter Hoefnagels, de grondlegger van mediation in Nederland en is gespecialiseerd in Legal Family (Business) Mediation. Hij heeft een langjarige en zeer brede ervaring in het als mediator begeleiden van erfeniskwesties, gecompliceerde scheidingen, geëscaleerde ouderschapszaken en familiedisputen. Hij is in de afgelopen jaren de initiator geweest van de nieuwe specialismen nalatenschapsmediation, mediation binnen het familiebedrijf en van premarital mediation: mediation voorafgaand aan een huwelijk.

Fred treedt ook op als mediation advocate en geeft voorts legal opinions en adviezen op de terreinen van het erfrecht en het huwelijksvermogensrecht.

Fred is een van beide hoofddocenten in de opleidingen Legal Mediation, Nalatenschapsmediation en Scheidingsmediation & Premarital mediation en geeft daarnaast andere cursussen en opleidingen als docent in verschillende opleidingen op het terrein van mediation, relatievermogensrecht en erfrecht. Verder is hij auteur van diverse juridische boeken en tijdschriften, waaronder Gelukkig getrouwd Gelukkig gescheiden, Rechtspraak Erfrecht, Rechtspraak Mediation en Erfrecht Geschetst.

Fred is hoofdredacteur van het jurisprudentietijdschrift Nederlandse Mediation en adj. hoofdredacteur van Tijdschrift Conflicthantering. Ook is hij public advisor van de Nederlandse Mediatorsvereniging (NMV) en bestuurslid van de Stichting Nalatenschapsmediation en van de Stichting Premarital Mediation.

Fred is in 2012 gepromoveerd aan de Universiteit Leiden op het onderwerp Partijautonomie in het relatievermogensrecht; hij is voorheen notaris, Tweede-Kamerlid en universitair docent-onderzoeker geweest.

 

Olga Rote

 

Olga Rote is partner bij VerbeekdeCaluwe advocaten te Amsterdam.

Olga is ruim 25 jaar werkzaam als advocaat en heeft in uiteenlopende rechtsgebieden gewerkt zoals familierecht, ondernemingsrecht en arbeidsrecht. Olga volgde in 2007 de Mediationopleiding en is sinds 2008 MfN-registermediator, in welk hoedanigheid zij een ruime ervaring heeft als legal familymediator op verschillende terreinen van het familierecht, zoals gecompliceerde echtscheidingen, omgangsregelingen en familiedisputen.

Daarnaast is zij gecertificeerd nalatenschapsmediator bij de Stichting Nalatenschapsmediation en staat zij als mediator partijen bij die in overleg met hun nabestaanden een testament willen opstellen of problemen ondervinden bij het afwikkelen van een nalatenschap.

Vanuit haar achtergrond in de advocatuur is Olga goed ingevoerd in de emotionele en zakelijke belangen van partijen en biedt zij oplossingsgerichte begeleiding op hoog niveau. Zij heeft kennis van zaken en werkt op een betrokken en onafhankelijke wijze. Vanuit haar kennis en ervaring met de dynamiek die een conflict met zich meebrengt, houdt zij oog voor de communicatie tussen partijen en de persoonlijke aspecten die bij elk conflict een rol spelen. Met respect voor de autonomie van partijen is zij in staat op een betrokken en onafhankelijke wijze, sturing te geven aan partijen bij het oplossen van hun conflict.

Zij is daarnaast actief als bestuurslid van beroepsverenigingen en toezichthouder bij Stichting de Haardstee. De Haardstee begeleidt mensen met een verstandelijke en/of psychiatrische beperking. Olga geeft cursussen over mediation en onderhandelen

 

 

Joris van Kerkhof

Joris is als notaris verbonden aan Wintertaling advocaten en notarissen, gevestigd in Amsterdam. Hij is na zijn studie notarieel recht aan de Vrije Universiteit sinds 2000 in de notariële praktijk werkzaam. Samen met enkele gelijkgestemden richtte hij in 2006 het kantoor Wintertaling op. In 2013 werd hij benoemd tot notaris.

Joris houdt zich bezig met de meest uiteenlopende kwesties op met name het vlak van het erfrecht. Hij adviseert onder meer erfgenamen, executeurs en bewindvoerders bij de afwikkeling van een nalatenschap en de uitvoering van alle noodzakelijke werkzaamheden. Als kritische sparringpartner geeft hij zijn visie op het ‘spoorboekje’ van Boek 4 Burgerlijk Wetboek, dat handelt over het erfrecht.

Inmiddels trad hij onder meer op in verschillende erfrechtelijke en familierechtelijke kwesties als raadgever, adviseur, ‘partij-notaris’ of conflictbemiddelaar. Uiteraard maakt hij als notaris ook notariële akten zoals huwelijksvoorwaarden, testamenten, verklaringen van erfrecht en verdelingsakten.

Bij de afwikkeling van een nalatenschap hebben nabestaanden het nogal eens moeilijk met elkaar. Wantrouwen, familiegeschiedenissen, beschadigde onderlinge verstandhoudingen en tal van andere oorzaken kunnen de afwikkeling nogal eens vertragen. Om die reden legt Joris zich inmiddels ook toe op nalatenschaps-mediation.